Efterår i Ringsted

Efterårsferie er ferie fyldt med sjove aktiviteter og oplevelser. 

Vidste du?
At efterårsferien, tidligere kaldt 'kartoffelferien', er en dansk skoleferie af en uges varighed, typisk i uge 42 og at feriens oprindelige formål var at børnene skulle kunne hjælpe med kartoffelhøsten ?
I dag er efterårsferien den eneste ferie i efterårssemesteret (mens foråret har adskillige helligdage) og adskillige kulturarrangementer lægges derfor op til eller i denne uge. 

 

Oplev naturen med familien

Ringsted Oplevelsessti er en nem vej til unikke naturoplevelser. 
Ringsted Oplevelsessti er en aktivitetssti på i alt 25 kilometer og den gør Ringsted Kommunes natur let tilgængelig for alle. Stien går gennem vidt forskellige landskaber og langs stien er der omkring 100 oplevelser, aktiviteter og seværdigheder. Det hedder nemlig ikke Ringsted Oplevelsessti for ingenting. 

Du kan blandt andet prøve balancebanen, tage en tur på mountainbikebanen eller sejle i kajak i Haraldsted Sø. Er du historisk interesseret, er der alt lige fra klassiske middelalderkirker, resterne fra et gammelt borganlæg til levn fra kampen om kongemagten. Derudover er der masser af naturoplevelser. Du kan spotte sjælne dyre- og plantearter, nyde udsigten over området fra skrænten på den vestlige side af Haraldsted Sø eller tage en rolig tur langs Ringsted Å. 

Du kan bruge stien næsten lige som du vil. Og der er aktiviteter og oplevelser for dig uanset om du søger naturens ro, vil på udflugt med familien eller mangler en ny rute til løbe- eller cykelturen. 

Del denne side

Find din overnatning til din efterårsferie

Ringsted tilbyder mange former for overnatning. 
På Sørup Herregaard og Skjoldenæsholm Gods kan du overnatte herskabeligt. I byen kan du bo på Hotel Scandic eller Danhostel. Derudover er der mulighed for Bed & Breakfast.