Visit Ringsted

Ringsted kort fortalt
Ringsted er en gammel købstad, grundlagt omkring år 1000, med en betydningsfuld historie og en levende nutid.
I middelalderen var Ringsted centrum for Danmarks kongemagt, hvor Sct. Bendts Kirke blev brugt til kroninger og begravelser.

Ringsted er inde i en rivende udvikling i disse år. Mange vælger at flytte til Ringsted og indbyggertallet stiger (i 2016: 34.174).

Events

Ringsted byder på kultur til store og små ...

 

 

Ringsted Oplevelsessti

Ringsted Oplevelsessti

Ringsted Oplevelsessti er startet på initiativ af en gruppe borgere. Realiseringen af Oplevelsesstien er således et partnerskab mellem lokale ildsjæle, Ringsted Kommune, Naturstyrelsen og mange forskellige organisationer og foreninger i Ringsted Kommune.

Oplevelsesstien fra Roskildevej til Vrangeskov blev indviet i august 2015 og var et stort tilløbsstykke.

Oldtidsminder og ruiner

Her får du en liste over nogle af oldtidsminder og ruiner i Ringsted og omegn. Listen er ikke fuldstændig endnu, men send gerne en mail eller ring, såfremt du finder en gravhøj eller lignende i området.

Skulpturer

Skulpturer og kunst i Ringsted.
Se dem også på kort >

Terrassen på Sørup Herregård

Overnatning i Ringsted

Hvor skal du sove i nat? Ringsted giver dig mulighed for at vælge mellem både stjerne hoteller, privat overnatning, vandrerhjem, camping eller overnatning i sheltere. Nedenfor finder du hurtige klik til det, der passer til din pengepose.

Eksempel fra en kanotur

Må vi bruge dit pletskud fra dit besøg i Ringsted?

Har du et eller flere billeder liggende af det bedste ved at være i Ringsted? Så vil vi rigtig gerne låne det til brug i markedsføring af vores grønne kommune.  

Billedets indhold

Bygninger og arkitektur i Ringsted

Ringsted by har meget få gamle bygninger udover Sct. Bendts kirke. Det skyldes de mange brande, som byen har været hærget af i flere omgange. Den største var i august 1747, hvor 73 af byens huse nedbrændte og 5 omkom. Den seneste var den 21. juni 1806, hvor klostrets avlsbygninger og en del af Sct. Hansgade gik op i røg. Kirken undgik at blive totalskadet. Men derfor er der alligevel en del spændende bygninger, der hver har deres historie.

Ringsted Turistforening

  BESTYRELSEN 2014

Jette Malchow, formand
malchow@privat.dk
Hagelbjergvej 31
4100 Ringsted
Tlf. 40 42 16 35 
 

Caféer og restauranter

I Ringsted finder du restauranter og caféer for enhver smag.

Find inspiration til jul

Julemarkeder i Ringsted og omegn

På denne side får du en liste over de julemarkeder, der er her i området. Mangler du en ekstra julegave - julepynt osv. kan du hurtigt finde idéer her.

Ringsted Festival - du skal også med

I Ringsted siger vi, at vi er midt i mulighederne. Ringsted er nemlig midt i en tid, på et sted, og i en udvikling, som kommer dig til gode – hvad enten du er borger, virksomhed, tilflytter eller turist. Ringsted har vokseværk og sprudler af virkelyst.

Ringsted Turistinformation

Ringsted Bibliotek med Turistinformation 

Her kan du hente turistmateriale fra hele Danmark.

Vi giver gerne information om cykelruter, vandrestier m.m.
Du kan også forny dit campingpas direkte på campingpladsen.

Børn ved søen i Kærehave skov

Skov og naturområder i Ringsted

Ringsted har mange dejlige vandreture, som kan anbefales til hele familien. Det er både turen rundt i byen, bynære parker og skovruter. Folderne kan downloades.

Kærehave Skov er en bynær og privat skov, som har været et yndet udflugtsmål i mange år. Skoven er på 38 ha med afmærkede ruter og er desuden handicapvenlig.

Mindekors for Knud Lavard

Pilgrimsruten Knud Lavard

Et af Danmarkshistoriens mest omtalte drab fandt sted i Haraldsted Skov ved Ringsted i 1131, hvor lensherren over Slesvig-Holsten, Knud Lavard, blev offer for en sammensværgelse.  Knud Lavard var far til Valdemar den Store, som sørgede for, at hans far blev helgenkåret af Paven i Rom.  Ved den store Kirkefest den 25. juni 1170 indviede Valdemar den Store Sct. Bendts kirke og fik samtidig sin far skrinlagt. Pilgrimsruten fra Sct.

Monumenter og mindesmærker

Monumenter og mindesmærker i Ringsted.
Se dem også på kort > 

Praktisk Info

ALARM : Ring 112

POLITI :  Ring 114

Midt- og Vestsjællands Politi,
Politigården i Ringsted  5761 1448


LÆGEVAGT kun på tlf. 70 15 07 00

Lægevagten har åbent på alle hverdage fra kl. 16.00 - 08.00 og lørdag, søn- og helligdage hele døgnet. 

 

Ringsted Festival

Begivenheder i Ringsted

Årligt tilbagende begivenheder

Ringsted Vægterne

Ringsted vægterne

Ringsted vægterne blev vækket til live igen i 2001 med det formål at genskabe vægterskikkelsen, som den tog sig ud i slutningen af 1800-tallet. 

Vægterne optræder derfor i ældre, sorte uniformsfrakker med messingknapper, bælte med messingspænde og kabuds (hat) med emblem og dronningens monogram på uniformen, der tilkendegiver vægternes status.