Lunden i Ringsted

Historien om Ringsted

Foto: Lasse Mathias Nielsen

Ringsted er en by med liv året rundt. Vi huser store kongresser og events. Vi har indkøbscentre, en hel Outlet-by og en hyggelig bymidte. Vi har svømmeland, byfester og festivaller. Vi har oceaner at byde på - oplev mulighederne.

 

Ringsted har solide rødder i Danmarks historie

Ringsted er en gammel købstad, grundlagt omkring år 1000, med en betydningsfuld historie og levende nutid. I en del af Middelalderen var Ringsted den vigtigste by på Sjælland. Det var ved 'Tingstenene' i bymidten, at vigtige beslutninger blev truffet, og danske konger og dronninger blev begravet i Sct. Bendts Kirke. 

I dag - som tidligere - er Ringsted centrum for handel, oplevelser og udvikling på Sjælland og er en by med liv året rundt.
Ringsted huser store kongresser og events. Indkøbscentre, en hel Outletby og en hyggelig bymidte. Ringsted har svømmeland, byfester og festivaler.

Skulpturer og kunst

Ringsted by har meget få gamle bygninger udover Sct. Bendts kirke. Det skyldes de mange brande, som byen har været hærget af i flere omgange. Den største var i august 1747, hvor 73 af byens huse nedbrændte og 5 omkom.

Kultur

Når man træder ind i Sct. Bendts Kirke får man fornemmelsen af at være i en katedral.  Det er en af Danmarks store middelalderkirker, og det vældige ...

Oplevelser

Her får du en liste over nogle af oldtidsminder og ruiner i Ringsted og omegn. Listen er ikke fuldstændig endnu, men send gerne en mail eller ring, så...

Det sker i Ringsted

I Ringsted er der mange forskellige skulpturer udformet af forskellige kunstnere. Få en oversigt over alle skulpturer i Ringsted og læs historien om d...

Ringsted Omegn

I Ringsted betyder kirker utrolig meget for vores historie - Du kan herunder se en liste over alle de kirker, som du kan besøge i Ringsted.