En nem vej til unikke naturoplevelser

Ringsted Oplevelsessti er en natur- og aktivitetssti på i alt 25 kilometer, og den går igennem det meste af Ringsted Kommune. 

Stien bringer naturen tættere på dig, og du kan få naturoplevelser for enhver smag. Faktisk kan du få naturoplevelser, du ikke kan få så mange andre steder i Danmark. Du kan blandt andet se Nordeuropas største rovfugl, havørnen, som yngler et hemmeligt sted i Humleore Skov, og du kan se den finde føde især i Haraldsted Sø. Af andre rovfugle kan du blandt andet også se rørhøg, rød glente og fiskeørn langs Ringsted Oplevelsessti.

Langs hele stien er der et rigt fugleliv, og du kan se rigtig mange fuglearter langs stien, blandt andet Danmarks flotteste fugl, isfuglen, eller fuglekongen, der er Danmarks mindste fugl.

I Vrangeskov kan du se de særlige krogede bøgetræer, der har givet Vrangeskov sit navn. Og et sted i skoven kan du om foråret se både blå, hvid og gul anemone på samme sted.

Danmarks største rovdyr bor også et sted langs Ringsted Oplevelsessti. Så der er gode chancer for at få gode dyreoplevelser på Ringsted Oplevelsessti.

Er du mere til fart over feltet, kan du også bruge stien som løberute, eller du kan springe på din mountainbike og tage en tur på banen i Vrangeskov. Du kan dog også bare gå en stille tur på stien, og nyde en solrig forårs- eller efterårsdag i Ringsteds skønne natur.