Inspiration til ture på Ringsted Oplevelsessti

Med sine 25 km er der et varieret landskab på Ringsted Oplevelsessti, så der er gode muligheder for, at du kan få din næste naturoplevelse på stien - uanset om du er til motion, skønne naturoplevelser, picnic i det fri eller bare gerne vil på udflugt med familien.

På udflugt med børnene

Vil du have børnene med i skoven, er det oplagt at tage til Vrangeskov. Her kan du parkere ved det gamle traktørsted på Haraldstedvej 130. Lige neden for parkeringspladsen er der en 100 meter lang balancebane, hvor du kan teste dine egen balanceevner.

Du kan også gå opdagelse i Vrangeskov, og du kan måske finde de særlige bøgetræer, der har givet skoven sit navn. På grund af en genfejl har visse bøgetræer nogle helt specielle og snoede grene.

Du kan også gå ned til shelteret ved Haraldsted Sø eller lave pølsebrød ved bålhytten og de to sheltre på den anden side af Haraldstedvej.

Unikke naturoplevelser

Er du til naturens ro, og vil du måske se dyr og fugle? Så kan du tage til Humleore Skov, hvor du - hvis du er heldig - både kan se kronhjorte og sikahjorte. Der er også en større bestand af dådyr og rådyr. Og du kan se flere af Danmarks rovfugle, blandt andet rød glente og havørn, der yngler i skoven.

Danmarks længste ås, Køge Ås, går gennem Humleore Skov, og det sætter sig præg på skoven. Kylsknap er det højeste punkkt på åsen, og det ligger ikke langt fra Ringsted Oplevelsessti. Følger du stien helt mod øst, går du faktisk på toppen af Køge Ås, og det skaber en helt særlig natur.

Motion på Ringsted Oplevelsessti

Mange steder på Ringsted Oplevelsesti er gode ruter for din næste motionstur - uanset om du vil gå, løbe eller cykle. Bor du i Ringsted by, er det nemt at bruge stien langs Ringsted Å.

Her er der for eksempel dejligt til en let gå- eller løbetur. Her kan du også sagtens cykle, men vil du udfordre dig selv lidt, kan du forsøge dig på mountatinbike-banen i Vrangeskov. I det hele taget er Vrangeskov et rigtig godt sted at cykle, hvis du gerne vil lidt væk fra vejene.

Med vandreskoene på

Ringsted Oplevelsessti er også god, hvis du vil have nogle vandrekilometer i benene. Med 25 km kan du få et par gode dagsture ud af det. Eller du kan gå dele af stien og for eksempel overnatte i et af sheltrene i Vrangeskov. De er placeret næsten halvvejs på stien.

Vil du ud at gå på stien, kan du for eksempel begynde ved Ringsted Station og gå ned ad Jernbanevej og Vestervej til krydset ved Sorøvej. Her kan du gå ned ad trappen på den modsatte side af tankstationen. Og går du venstre om husene igennem buskadset, kommer du ned til Ringsted Å og Ringsted Oplevelsessti. 

Følger du stien nordpå, kan du gå på Ringsted Oplevelsessti til Vrangeskov, hvor der er tre sheltre og en bålplads. Det er et stykke på ca. 12 km.

Ved bålhytten i Vrangeskov, kan du spise din medbragte mad eller lave mad over bål. Bagefter kan du fortsætte ad Ringsted Oplevelsessti frem til Roskildevej, hvor du kan tage bussen hjem. Eller du kan overnatte i Vrangeskov og fortsætte din tur på Ringsted Oplevelsessti dagen efter.