Ringsted kort fortalt

Ringsted er en gammel købstad, grundlagt omkring år 1000 med en betydningsfuld historie og en levende nutid.
I Middelalderen var Ringsted centrum for Danmarks kongemagt, hvor Sct. Bendts Kirke blev brugt til kroninger og begravelser.

Ringsted er inde i en rivende udvikling i disse år. Mange vælger at flytte til Ringsted og indbyggertallet siger (i 2016: 34.174)

Ringsted er et godt sted at mødes på grund af den centrale beliggenhed og for virksomhederne er det et ideelt sted at holde konferencer. 

I dag - som tidligere - er Ringsted centrum for handel, oplevelser og udvikling på Sjælland. 
Handelslivet er udbygget med nye butiksområder, f.eks. Ringsted Outlet med danske og internationale mærkevarebutikker. RingStedet, et shoppingcenter, er naboen til Ringsted Outlet. Ti minutters gåtur herfra ligger Torvet med Sct. Bendts Kirke og den gamle bymidte med butikker, restauranter og caféer.

Året rundt sprudler Ringsted af liv og oplevelser for store og små.  

Sommer i Ringsted
Kom til 'Sommer i Ringsted'. Byen, hvor man mødes og sød musik opstår. I juli måned er der live-jazz på torvet hver lørdag. For de små kører minitoget Magnus hver lørdag indtil 30. august, fra kl. 10:00-14:00 mellem bymidten og Outletten/RingStedet. Det er gratis for de små, og koster kr. 10,- for de store børn/voksne.

Del denne side

Sct. Bendts Kirke

Sct. Bendts Kirke - en af Danmarks store kirker.
Når man træder ind i Sct. Bendts Kirke får man fornemmelsen af at være i en katedral. Det er en af Danmarks store middelalderkirker og det vældige kirkerum imponerer både ved sin størrelse og udsmykning. 

Shopping

Det er let at blive fristet, når du shopper i Ringsted.
Byens blå bånd guider dig gennem byen og viser vej til bymidten, Ringsted Outlet og RingStedet.