Vrangeskov - aktiviteter for alle

Vrangeskov er et oplagt mål for din første tur på Ringsted Oplevelsessti. For i den smukke skov finder du naturoplevelser af enhver art.

Er du til skøn natur, kan du gå en tur i den smukke skov - særligt om foråret og efteråret er skoven et dejligt sted at tage en rolig gåtur i.

Meget af skoven består af typiske danske bøgetræer, men nogle særlige typer har givet navn til skoven. Det er de vrange bøge, som ikke er helt almindelige bøgetræer. På grund af en genfejl har de nogle særligt krogede - eller vrange - grene. Skoven består dog også af andre træarter, og nogle af dem er ganske eksotiske for Danmark. Vrangeskov er nemlig blevet brugt som et minilaboratorium af forskellige skovfogeder.

Fugle i optog på jagt efter føde
Skoven er også et glimrende gemmested for masser af småfugle. Du kan blandt andet se Danmarks mindste fugl, fuglekongen, og mange mejsefugle. Om vinteren kan du se de såkaldte mejsetog, hvor en lang række småfugle samlet drager igennem skoven opå jagt efter føde.

Af rovfugle er der både musvåge og duehøg i området, og til tider sidder havørnen og hviler sig i et af træerne ned mod Haraldsted Sø.

Naturen som motionsrum
Er du mere til aktive naturoplevelser, går du heller ikke forgæves i Vrangeskov. For her er både motionsmuligheder for store og små. Lige ved parkeringspladsen ved det gamle traktørsted kan du for eksempel finde en 100 meter lang balancebane, hvor du rigtig kan få testet dine balanceevner.

Du kan også bygge huler i Vrangeskov, eller du kan overnatte i et af sheltrene, der findes to forskellige steder. Ved de to sheltre nord for Haraldstedvej, er der også en stor bålhytte, hvor du i tørvejr kan bage snobrød, mens regnbygen driver over.

Tag cyklen med i skoven
Vil du opleve naturen på to hjul, kan du enten køre på Ringsted Oplevelsessti på din mountainbike, eller du kan forsøge dig på det 3,5 km lange spor, som er lavet nord for Haraldstedvej. Sporet kan give udfordringer for både uøvede og erfarne ryttere.

Vrangeskov er fyldt med store og små stier, som du kan gå, cykle eller løbe på.

Vil du køre i bil til Vrangeskov, kan du for eksempel let parkere ved det gamle traktørsted på Haraldstedvej 130.