Gå til indhold
©  Foto:

Alpati Alpaka

Unikke oplevelser med Alpaka. Tag med på en uforglemmelig gåtur med en alpaka i snor.

Turene foregår i naturskønne omgivelser i en skov nær Gyrstinge (4100 Ringsted).

Aktiviteterne egner sig både til familier, grupper og enkeltpersoner.  

Vi har ingen faste åbningstider, så husk at booke på forhånd!

 

Forside: https://www.alpati.dk/

Kontakt: https://www.alpati.dk/kontakt

Mød alpakaerne: https://www.alpati.dk/om-os

Facebook: https://www.facebook.com/alpati.dk/?modal=admin_todo_tour

 

ALPA-TUR er gåtur med alpaka

Det lyder måske skørt, men ikke desto mindre er det rigtig hyggeligt og en helt unik oplevelse.

Efter en grundig introduktion udstyres deltagerne med hver sin alpaka. Vi går en tur i skoven og undervejs fortæller jeres guide om alpakaerne og svarer på spørgsmål. Alpakaer og rolige og nysgerrige dyr. Vi går langsomt og holder små pauser undervejs. Disse ture er især egnet til små grupper eller familier.

 

ALPA-RO er stillevandring med alpaka

Er du mere til ro og nærvær så tilmeld dig en af vores stillevandringer. Her går vi i stilhed - med hver vores alpaka i snor – mens vi hører fuglene synge og alpakaernes sagte brummen. Alpakaerne har en helt særlig evne til at få os mennesker ned i gear og til at være tilstede i nuet. Ro og nærvær svøbt i blød uld og omgivet af skøn natur, så bliver det ikke meget bedre!

 

ALPA-MIND er mindfulness med assistance fra alpaka

Et afbræk i en måske travle hverdag. Tid til dig. Tid til ro. Tid til bare at være. Vi er blandt og med alpakaerne som hjælper os med at komme ned i gear og med at genfinde vores nærvær. Alpaka er rolige, opmærksomme og nysgerrige. De reagerer på vores kropssprog og åndedræt. For at opnå en god kontakt med alpakaen skal du give dig tid og være tilstede i nuet. Guidede øvelser med uddannet mindfulness instruktør.

 

Bonus info

Viste du at alpakaer er udprægede flokdyr og at de knytter venskaber for livet? Derfor har vi altid flere dyr med på vores ture. Alpakaer er fremavlet til uldbrug og skal klippes hver år. Som oftest har vi et sortiment af garn og uldprodukter på lager. Det er først i nyere tid at man er begyndt at bruge alpakaen mere målrettet til andre ting som f.eks. gåture. De dyr vi bruger til gåturene er nøje udvalgt på baggrund af deres temperament. Inden alpakaerne kommer med på tur med besøgende, har de gennemgået det vi kalder en grunduddannelse. Uddannelsen foregår stille og roligt i alpakaens tempo. Lige som med os mennesker er der nemlig ret stor forskel på hvornår de er modne og hvor læringsparate de er. Skulle det ske at du bliver helt hooked på alpakaer og gerne vil vide mere, så kan du tilmelde dig et af vores kurser i håndtering og pasning.