Historiens vingesus i Ringsted

Ringsted har solide rødder i Danmarkshistorien. I Middelalderen var Ringsted i en periode den vigtigste by på Sjælland. På det tidspunkt blev der afholdt landsting i Ringsted. På landstinget blev der truffet vigtige beslutninger for landet. Landstingets vigtigste opgave var at hylde kongen ved tronskifte, men de var også politiske forsamlinger, der traf afgørelser om krig og fred og havde lovgivende og dømmende funktioner.
Besøger man Ringsted, vil man stadig den dag i dag kunne se tingstenene, der pryder pladsen foran rådhuset i Ringsted.

I Sct. Bendt Kirke ligger flere danske konger og dronninger begravet. Man kan besøge gravene af Valdemar den Store, Knud 6., Valdemar SejrErik Menved og Erik Plovpenning ligger begravet her. Sct. Bendt kirke er den kirke i Danmark der rummer næstflest kongegrave.

Ringsted var således både et religiøst, politisk og kulturelt midtpunkt og historiens vingesus mærkes da også tydeligt i Ringsted.

Besøg Sct. Bendts Kirke, gå en tur i den gamle bymidte, besøg Historiens Hus eller bliv ét med middelalderen ved Ringsted Middelalderfestival, der levende og vedkommende fortæller Ringsteds spændende middelalderhistorie. Eller tag en tur på Ringsted Oplevelsessti hvor der er rig mulighed for at mærke historien spor.

> Se Ringsted med Guide

Historiens vingesus

Ringsted var både et regionalt, religiøst, politisk og kulturelt midtpunkt. Og selvom der er sket mange forandringer siden da, kan historiens vingesus stadig mærkes i Ringsted...

Sct. Bendts Kirke

Sct. Bendst Kirke - en af Danmarks store kirker

Sct. Bendts Kirke

Ringsted Middelalderfestival