Børn ved søen i Kærehave skov

Skov og naturområder i Ringsted

Ringsted har mange dejlige vandreture, som kan anbefales til hele familien. Det er både turen rundt i byen, bynære parker og skovruter. Folderne kan downloades.

Kærehave Skov er en bynær og privat skov, som har været et yndet udflugtsmål i mange år. Skoven er på 38 ha med afmærkede ruter og er desuden handicapvenlig.

Ringsted Kasernepark, er et rekreativt bynært område til motion, stavgang, familieudflugt, hundeluftning i snor og med særligt hundeområde.

Rosengårdstien, en rundtur mellem Vigersted og Kværkeby er en rundtur på 7 km i naturskønt område.

Allindelille Fredsskov. Skoven er ejet af Danmarks Naturfond. Allindelille Fredsskov er en botanisk interessant lokalitet som er fremkommet på den særlige kalkholdige jordbund. Der er mange sjældne plantearter, som kun ses få steder i Danmark. OBS! Her er det også kun tilladt at færdes på veje og stier pga. forekomsten af særlige sårbare planter.

Benløse Skov.  Offentlig ejet skov. Benløse skov er en forholdsvis nyetableret skov, hvor Benløse Byskov er plantet i 1999 og skoven ved Hjortemosegård er fra 2003. Skovene består overvejende af løvfældende træer. 

Skjoldenæsholm skovene er en privat skov og ligger i det kuperede dødislandskab, som er skabt under sidste istid. Sjællands næsthøjeste punkt (121,3 m over havet), er Gyldenløveshøj inde i skoven. På Gyldenløveshøj er opsat et mindesmærke for frihedskæmpere, som faldt under 2. verdenskrig.

Bidstrup Skovene. Offentligt ejet skov. Dette store midtsjællandske skovområde grænser op til Skjoldenæsholmskovene. En af de afmærkede rundture (blå rute) går også ind i Skjoldenæsholmskovene. Den gamle kongevej, Valdemarsvejen fra Roskilde til Haraldsted går gennem skovområdet.

Råen Skov ligger i den sydlige del af Ringsted Kommune, nær Vetterslev. Skoven er en privat skov, som hører under Sørup Avlsgård. Råen ligger smukt ned til Suså-dalen og er rig på fortidsminder i form af rundhøje fra Oldtiden.

Store Bøgeskov er en privat skov, men med udvidede adgangsmuligheder. Det er tilladt at køre med bil gennem skoven på  den skovvej som fører frem til Springkilden. Store Bøgeskov er som navnet antyder en skov domineret af store, gamle bøgetræer med en alder på op til 250 - 300 år. Skoven grænser ned til Gyrstinge sø. Ved søbredden er den kendte Springkilde.

Vrangeskov er en offentligt ejet skov. Skoven er kendt for sine krogede (vrange) bøge.

Del denne side

Ringsted Å-sti

 

Stien langs Ringsted Å er et yndet udflugtsmål. Det er ikke uden grund, for her kan man meget tæt på Ringsted by opleve en nærmest utæmmet natur langs åen. Folderne er lige til at downloade og printe ud.

Folder 1:

Fra Ringsted syd til Høm Mølle og retur

Folder 2: 

Fra historiens vingesus til fuglelivet i Torpet Mose

 

I kano på Susåen - din guide til en tur i kano på Susåen (fra 2009)

Hagbards og Signes høj

HagbardshøjSagnet om den norske kongesøn Hagbard og den danske prinsesse Signe, som ikke kunne få hinanden på grund af strid mellem de to familier og derfor gik i døden sammen, knytter sig til dette sted. Her kan du downloade folderen