Naturoplevelser i Ringsted

Skovene og søerne omkring Ringsted indbyder til aktiviteter hele året.

I Vrangeskov ved Haraldsted Sø finder du en mountainbikebane, naturfitness, bålplads - og du kan gå på skattejagt med GPS. 
Ved søen er det muligt at isætte kano eller kajak fra en offentligt tilgængelig bro.
Ved Haraldsted Lillesø på Holbækvej er der en badestand med badebro, flydeponton og madpakkehus. Stranden har Blå Flag og er et yndet udflugtsmål for borgere og turister i Ringsted.

St. Bøgeskov omkranser Gyrstinge Sø og byder på natur- og kulturhistoriske oplevelser på din vandretur. Her kan du besøge Kilden. som i ældre tid blev besøgt for sin helbredende virkning.
I skovene ved Skjoldenæsholm Gods kan du bestige Gyldenløveshøj og runde Ejlers Eg, som er endestation for Skjoldenæsholm Sporvejsmuseum.
Tæt på Ringsted by finder du Kærhave skov, som blandt andet har en naturfitnessbane.

I 2015 åbnede første del af Oplevelsesstien, der går fra Roskilde langs Haraldsted Sø til Ringsted Å i Høm.
Oplevelsesstien bliver færdig i september 2017 og bliver 25 km lang. 
Fra Oplevelsesstien kan du nyde natur- og kulturherlighederne på strækningen fra Roskildevej, igennem Vrangeskov langs med Haraldsted Sø og videre langs søen helt til roklubberne syd for vestdæmningen. Her slynger den smukt anlagte sti sig gennem skovens symfoniske lyde af fuglesang og susen i siv og trækroner, hen over adskillige træbroer over bække og fugtige områder - og hele vejen med udsigten ned til søen. Undervejs byder turen på 100 meter 'balancebane' og 'en hemmelig sti' for børnene, der er bord/bænkesæt langs med søen og flotte platforme, der kan benyttes til fiskeri, badning og til kajakker og kanoer. Og skulle du have lyst til en overnatning i det fri, findes der også et shelter lige ned til vandkanten med en fantastisk udsigt over søen.  

Bådebro ved Haraldsted Sø

Ringsted Oplevelsessti

1. etape af Oplevelsesstien er indviet. Læs mere om stien.

Skov- og Naturområder

Ringsted har mange dejlige vandreture, som kan anbefales til hele familien. Skovene og søerne omkring Ringsted indbyder til aktiviteter hele året.  

Friluftsguiden - Ringsted

Find det, der interesserer dig

Natur & Oplevelser

Ringsted ligger midt i en kommune, der rummer levende landsbyer og landområder. Her er moser og åer. Søer og skove. Fugleliv og flora mm. Meget af det kan du opleve ved at følge Oplevelsesstien, hvorfra du kan nyde natur- og kulturherlighederne...