Gå til indhold
©  Foto:

Alsangstævne 2022

En hyldest til friheden og demokratiet

Alsangskoncerterne den 5. maj 2022 er en forsinket markering af 75-året for Danmarks befrielse i 1945. Koncerterne måtte aflyses i både 2020 og 2021 pga. pandemien, men nu skal det være og arrangørerne glæder sig til endelig at få ført Alsang i Ringsted ud i livet.
Men selvom markeringen dermed giver anledning til at mindes det, der skete, og måske endda blive klogere på historien, så er ALSANG 2022 lige så meget tænkt som en hyldest til nutidens og fremtidens demokratiske, frie og åbne rum – dér hvor vi bliver til som hinandens medborgere.

I Ringsted afholdes der den 5. maj 2 koncerter, en for alle kommunes børn i 3. – 5. klasse kl. 10.00 og en for alle medborgere i Ringsted Kommune kl. 19.00. Begge koncerter bliver på plænen foran Sct. Bendts Kirke med en stor udendørs scene og et 15 mands stort orkester bestående af musikere og sanger fra Ringsted Musik & Kulturskole.

Alle skolerne har henover foråret øver på 10 udvalgte danske sange og skolernes musiklærere melder om storform på alle de deltagende klassetrin. Der ventes i omegnen af 8 - 900 elever til formiddagens koncert fra både folkeskoler og fri- og privatskoler og børnene har udover at øve sangene i timerne haft besøg af musikpædagoger fra Musik & Kulturskolen der har turneret rundt for at give projektet et ekstra løft. De fleste skoler har haft besøg to gange og der er virkeligt blevet øvet ihærdigt hele vejen rundt, alle glæder sig til synge alle sangene sammen i det store kor.

Sognepræst Otto Lundgaard vil være konferencier ved den offentlige koncerten og sammenkæde de kendte danske sange der denne aften vil præsenterer sig i helt nye arrangementer begået af folk fra Ringsted Musik & Kulturskole.  Det store orkester har de sidste par måneder øvet koncentreret på de nye arrangementer og alle glæder sig til at akkompagnerer fællessangen ved koncerten. Alle byens kor er inviteret til at deltage og for seniorer bliver der mulighed for at hvile benene og sidde ned på de opstillede bænke.

Alle er velkomne og der vil være sangtekster til alle.

Oplev Ringsted på SoMe:

Oplev Ringsted © 2022
Danish