©  Foto:

Alsangstævne 2023

Torsdag den 4.maj. 2023 spiller Ringsted Musik & Kulturskoles lærere igen op til Alsang på plænen foran Sct. Bendts Kirke. Arrangementet er som sidste år en markering af Danmarks befrielse i 1945 og koncertprogramment afspejler netop ønsket om at hylde friheden, demokratiet og fællesskab.

Efter sidste års succesfulde Alsangskoncerter har alle kommunens skoler tilmeldt sig dette års arrangementet, og det er både folkeskoler og privatskoler der har sat fællessangen på skoleskemaet. Så de ca. 800 – 1.000 skolebørn skal frem til koncerten øve de udvalgte sange med deres lærere og i marts og april drager sanglærerne fra Ringsted Musik & Kulturskole på turné rundt på alle skolerne for at hjælpe til med indstuderingsarbejdet. Der er afsat 2 prøver per skole med en musikskolelærer og en akkompagnatør.

Det er alle kommunens skolebørn i 3. – 5. klasse der skal synge årets 5 udvalgte sange og de 5 gengangere Alsang 2022. Der er både nye og ældre traditionelle sange, og fælles for dem alle er at de har en bred folkelig appel. I dagens anledning har lærere fra Ringsted Musik & Kulturskole igen skrevet helt nye musikarrangementer til alle sangene, så det bliver spændende at høre hvad de har fundet på. Alsangsorkestret består af 11- musikere fra Musik & Kulturskolen.

Ud over koncerten for skolerne kl. 10.00 bliver der også koncert kl. 17.00 for offentligheden og det er igen sognepræst Otto Lundgaard der har påtaget sig jobbet som konferencier ved begge koncerter.

Det er Ringsted Musik & Kulturskole, der sammen med Ringsted Kommune er gået sammen om at skabe det store folkelige sangstævne for alle kommunens borgere, og med dette event kommer byen virkelig på det musikalske landkortet.

Program for Alsang 2023, 4. maj i Ringsted:
Kl. 10.00 Fællessangkoncert med elever fra alle kommunens 3. – 5. klasser, der synger 10 sange akkompagneret af 11-mandsorkester.
Konferencier: Otto Lundgaard

Kl. 17.00 Fællessangkoncert for offentligheden. akkompagneret af 11-mandsorkester.
Konferencier: Otto Lundgaard

Alsang 2023 i Ringsted kan følges på Musik & Kulturskolens Facebookside og her kan man op til selve stævnet følge forberedelserne, læse historier om skolernes arbejde med sangene, se liste over sange og meget mere.

Oplev Ringsted på SoMe:

Oplev Ringsted © 2024
Danish