Ringsted Natur Oplevelsessti

Oplevelsesstien

Attraktioner
Naturområder
Adresse

Høm Møllevej

4100 Ringsted

Oplevelsesstien er en nem vej til unikke naturoplevelser

Ringsted Oplevelsessti er en natur- og aktivitetssti på i alt 25 kilometer, og den går igennem det meste af Ringsted Kommune. Fra Høm i syd til Haraldsted i Nord er stien sammenfaldende med en del af Fjernvandrevej 6 – Sjællandsleden.

Oplevelsesstien bringer naturen tættere på brugerne, og man kan få naturoplevelser for enhver smag. Man kan blandt andet se Nordeuropas største rovfugl, havørnen, som yngler et hemmeligt sted i Humleore Skov, og man kan se den finde føde især i Haraldsted Sø. Af andre rovfugle kan man se rørhøg, rød glente og fiskeørn. Dertil kommer Danmarks flotteste fugl, isfuglen, og fuglekongen, der er Danmarks mindste fugl.

I Vrangeskov kan man se de særlige krogede bøgetræer, og om foråret man se både blå, hvid og gul anemone på samme sted. Er man mere til fart over feltet, kan man også bruge stien som løberute. Man kan dog også bare gå en stille tur på stien og nyde Ringsteds skønne natur. For at få den fulde oplevelse af Ringsted Oplevelsessti kan man hente den gratis app 'Ringsted Oplevelsessti'. Her kan man se et stort kort over ruten, hvor alle de knap 100 oplevelser, seværdigheder og aktiviteter er vist.

Adresse

Høm Møllevej

4100 Ringsted

Updated by:
Ringsted Turistinformation