©  Foto:

Ringsted Museum og Arkiv

Ud over de faste og skiftende udstillinger på Ringsted Museum & Arkiv, tilbydes der også spændende foredrag og interessante byvandringer til det voksne publikum. I skoleferierne arrangeres der lærerige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Ringsted Museum og Arkiv samt Ringsted Vindmølle

På Køgevej 41, med indgang via porten til møllepladsen, kan man besøge Ringsted Museum & Arkiv.

I Ringsted Museums udstillingslokaler kan man se vores landbrugsudstilling, og der er udstillinger om Ringsteds lokalområder. For byens nyere tids historie er der fokus på perioden efter anden verdenskrig.


Til skolernes ferier finder man altid på spændende lege og aktiviteter til børn og barnlige sjæle i alle aldre. Til det mere voksne publikum byder man på spændende foredrag, indholdsrige byvandringer og arrangementer med fuld musik.

På museet kan man besøge de skiftende udstillinger, som alle tager udgangspunkt i det særegne ved Ringsted.


På arkivet kan man læse sig gennem store mængder papir om personer i det historiske Ringsted, om foreninger, om sygekasser og om private virksomheder. Man kan bladre i gamle aviser eller søge efter dine forfædre i folketællinger og i kirkebøger.

Museet har desuden et tæt samarbejde med Ringsted Vindmølle, der er åben for besøgende i samme tidsrum og med samme billet som museets udstillinger. Og når vejr og vind tillader det, kan man opleve møllen kværne økologisk mel, som man bagefter har mulighed for at købe med hjem.

Arkivet i Ringsted blev oprettet i 1959, mens museet åbnede i 1982 som kulturhistorisk museum for Ringsted og Omegn. Museet drives sammen med byens smukt restaurerede vindmølle, der ejes af Ringsted Vindmøllefond. Arkivet kan kontaktes på 5943 2353 eller ringsted@vestmuseum.dk


♦ Museet har arrangementer for børn i alle skoleferier. Foredrag og særudstillinger.

♦ Museet er lukket fra jul og hele januar måned. Åbent for gruppen efter aftale.

♦ Ringsted Museum er handicapvenligt indrettet.

 

Oplev Ringsted på SoMe:

Oplev Ringsted © 2024
Danish