©  Foto:

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har to kørende museumslinjer, der trafikeres med sporvogne fra København, Aarhus og Odense samt enkelte udenlandske byer.
Blandt andet kan en sporvogn fra Melbourne i Australien opleves i trafikken. Denne vogn er givet som gave fra Australien til kronprinsparret i anledning af Prins Christians fødsel og dåb, og kongehuset har deponeret vognen på Sporvejsmuseet. Samlingen består af flere end 100 vogne, hvoraf cirka halvdelen er restaureret og indgår i trafikken eller er udstillet.

På museets skovstrækning er der opstillet borde og bænke ved stoppestederne, og ved endestationerne i skoven kan den medbragte madkurv nydes. Der er mulighed for at købe drikkevarer på museet. Man kan i øvrigt også leje en sporvogn. Måske en god idé til en fødselsdagsfest? Museet ligger på Skjoldenæsvej 95 i 4174 Jystrup Midtsjælland - mellem Roskilde og Ringsted, ca. 65 km sydvest for København.

I 2013 fejrede Sporvejsmuseet 150 års jubilæet for en Københavner sporvogn. Her kan du se en film om Hesteomnibussen, der kører en tur rundt i det smukke landskab og Skjoldenæsholms flotte hovedbygning.

 

Oplev Ringsted på SoMe:

Oplev Ringsted © 2024
Danish