Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Foto: Ringsted Turistinformation
Attraktioner
Museer
Adresse

Skjoldenæsvej 95

4174 Jystrup Midtsj

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har to kørende museumslinjer, der trafikeres med sporvogne fra København, Aarhus og Odense samt enkelte udenlandske byer.
Blandt andet kan en sporvogn fra Melbourne i Australien opleves i trafikken. Denne vogn er givet som gave fra Australien til kronprinsparret i anledning af Prins Christians fødsel og dåb, og kongehuset har deponeret vognen på Sporvejsmuseet. Samlingen består af flere end 100 vogne, hvoraf cirka halvdelen er restaureret og indgår i trafikken eller er udstillet.

På museets skovstrækning er der opstillet borde og bænke ved stoppestederne, og ved endestationerne i skoven kan den medbragte madkurv nydes. Der er mulighed for at købe drikkevarer på museet. Man kan i øvrigt også leje en sporvogn. Måske en god idé til en fødselsdagsfest? Museet ligger på Skjoldenæsvej 95 i 4174 Jystrup Midtsjælland - mellem Roskilde og Ringsted, ca. 65 km sydvest for København.

I 2013 fejrede Sporvejsmuseet 150 års jubilæet for en Københavner sporvogn. Her kan du se en film om Hesteomnibussen, der kører en tur rundt i det smukke landskab og Skjoldenæsholms flotte hovedbygning.

 

Adresse

Skjoldenæsvej 95

4174 Jystrup Midtsj

Facilities

Kulturhistorie

Aktiv deltagelse mulig

Aktivitetsmuligheder for børn

Medbragt mad er tilladt

Museet rummer levendegørelse

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Følg på:

Sidst opdateret af
Ringsted Turistinformation